Ja, Ja så røg der endnu et år…

Denne gang igen et hvor jeg har været ramt af sygdom – nu må det da være nok.

Jeg fik ikke blogget særlig meget på trods af nytårsfortsættet om det modsatte – hele 3/4 gange blev det vist til!

Der kom en del nyt til sidste år. gravtræning som en af de rigtig store ting.

Efter flere forespørgsler fik sporholdet lokket mig med i rævegraven, Thea stod for tur – hun synes dog ikke det var sjov som drægtig og william fik derfor hendes tur. Det var helt klart noget for den store basse. 🙂 Mere om det.

Tarzan blev far til 4 hvalpe med Tipi, mens hans svenske kæreste Loppen desværre gik tom.

William fik 6 hvalpe med Tøppe, 3 af hver, alle små lækre welsher.

Mio fik 9 hvalpe med sigurd, lagde sig på en og opfostrede så fint de resterende.

Thea fik 5 hvalpe med Tjalfe, 3 tæver og 2 hanner, den ene så stor at han desværre beskadigede Theas lyskemuskulatur… Jeg har besluttet at dette var Theas sidste kuld og vi venter nu på at dyrlægen for tid til at sterilisere hende og reperare den skade.

Prøvemæssigt er det ikke så overvældende hvad vi har nået.

Julie har bare hygget sig 🙂

Tarzan har fået 1X 1pr. og 1X 2.pr på 1000 m kaninslæb, han mangler nu en til DKSCH(S), som vi håber vi får i foråret. Han har også fået nyt hjem hos Carsten i ålborg!

William har fået 1 X VG på udstilling, været på træningslejr i sverige og bestået svensk grytkaraktertest(grævling), anlægsprøve på vildsvin, samt været oppe til svensk anlægsprøve i schweiss (der var han dog så træt at jeg valgte at trække os). Derudover har han været til en masse gravtræning og har bestået enkelt gravprøve med en 2.pr som den første welsh i mange år.

og så er vi begyndt at træne IPO….

Thea har hygget sig med hvalpene og været med på et enkelt skue. Hun har haft svært ved at komme ovenpå efter kuldet, hvilket har medvirket til beslutningen om at stoppe hendes avlskarriere.

Tazhia er blevet mentalbeskrevet og har været med til en enkelt sporprøve og overbevist mig om at DET synes hun ikke er særlig fedt. Træningen ja, men ikke prøverne. Så nu går vi igang med at træne AG og LP også.

Fra Theas sidste kuld beholdt jeg Thriffyn (Sváva’s Galaxy) en stor pige med et fantastisk arbejdsomt sind, totalt stridpels, men nok et lidt (ifølge tiden) atypisk udseende, hun er meget langbenet og har meget lidt behæng… Men sikke hun kan arbejde…

I august var jeg så uheldig at blive indlagt med en sprængt blindtarm – jeg blev først opereret efter 1½ døgn, hvilket ikke alene har givet mig store ar på maveskindet, men også RIGTIG mange problemer og smerter. jeg kunne intet i 4 mdr og tabte 10 kg på 1½ uge i starten. pga den efterfølgende inaktivitet og problemer med at komme i omdrejninger har jeg desværre taget 15 kg på, så et af nytårsforsætttene er -15 kg til mig 🙂

Dette har præget mit efterår og er bl.a. skyld at Tazhia ikke blev parret som planlagt, at Tarzan ikke fik sin sidste 1 pr til DKSCH(S) og at Thirffyn og William ikke nåede så mange udstillinger i år.

I julegave har vovserne fået nye halsbånd fra Hundenshus.dk

og de små har også fået heldragter fra hurrta