hmmm jeg har en temmelig træls udfordirng herhjemme.

Min lille Tazhia-ting, 11 mdr gammel, meget lille, men velpræget, lydig og fremadgående, dog er lidt tændt driftsmæssigt, har haft en stribe uheldige oplevelser med mænd.
Blog Image
Bla. en arbejdsmand i sikkerhedstræsko, der gik uindbudt ind i gårdspladsen og så sparkede efter hundene, da de kom farende ind fra folden (jeg ku ikke se om hun blev ramt) – en udstillingsdommer der skræmte livet af hende som 4 mdr og en lidt hård hvalpemotivtionstræner (alle af hankøn) + en kammerat vi var på besøg hos i jylland, der inden jeg nåede at stoppe ham legede med hende, som om hun var hans egen SCT berhnard 🙁 og hun løb skrigende om bag mig

Efter vi sidste mandag mistede Tempo (alfa-hannen i flokken) nu resultere i at hun nærmest ligner og lyder som en dinoursaurus T-rex når hun møder “fremmede” mænd (aka hendes kiropraktor, tidstageren til rally, kammerater på besøg og mandlige trimmekunder)

der er ingenting, når vi eks er på udstillinger/i byen – altså steder hvor der er MANGE mennesker/mænd

Jeg er lidt gået død for hvordan jeg træner det, retter op på det, andet end at få besøgende og andre hun reagere på til at give hende den tid hun har behov for at acceptere det.

Men i går rendt hun gøende (og tydeligt utryg) rundt om en kammerat (som hun ellers har kendt fra hun blev født) stort set hele aftenen, så længe han sad stille var der ingen problem, hun lå sågar ved siden af ham og sov på sofaen, men så snart han rejste sig op (han er tæt ved 2 m høj) så gik hun helt agurk, ville ikke modtage godbidder, men kun gø, eller hænge på min skulder og gemme hovedet væk.
dog skal siges at hun i går morges havde været hos kiropraktor og da hun var meget skæv, blev korrigeret meget, så der kan have været smerter indblandet i går – hvor det var helt ekstremt.

Det er meget træls at opleve sin ellers velfungerende unghund sådan og jeg håber da vi kan få det tilbage på ret plads – men har nok mest brug for at høre at det vi gør, er det vi bør fortsætte med –

altså
1. fortsat socialisering m.m.
2. fortsætter vores træning, dog hos ny træner
3. får “de grimme mænd” til at acceptere de må give hende tid til at finde ud af de ikke er farlige (helst via godbidder/gode oplevelser)
4. måske finde “grimme mænd” der vil hjælpe med træningen (men hvor finder man det? :-))

Nogen ideer??

Hun er ellers en sød og velfungerende tæve, meget kærlig og lærenem, men altså blevet bange for mænd